Een balactiviteit voor Ouder en Kind!

Deze voetbalactiviteit kan al gestart worden vanaf 2 jaar.

Peuter/kleutervoetbal voor jonge UKKEPUKKERS van 2 tot 6 jaar. Dit is opgezet in augustus 2019 door Maartje en Marcel. Beide echte Friezen en wonende in de provincie.

Doordat de provincie Friesland geen activiteiten heeft op dit gebied en in deze doelgroep moest het er juist nu van komen om deze vorm hier op te zetten. Door  een enorme passie voor voetbal en affiniteit voor jonge kinderen past deze activiteit enorm goed bij ons.

Onze missie is dat we peuters en kleuters in beweging krijgen. Daarnaast is het spelenderwijs leren omgaan met een bal, opdrachten uitvoeren en samenwerking met elkaar. Als laatste is het de bedoeling om de band met de ouder en het kind te versterken door dingen samen te doen.

Bij het uitvoeren van deze activiteit wordt de motoriek en de coördinatie geprikkeld en daardoor gestimuleerd. De materialen die gebruikt worden zijn van verschillende kleuren en vormen. Hierdoor wordt de herkenning en het benoemen van kleuren en vormen (daar hoort ook tellen bij) ontwikkeld. Hierdoor creëert een kind een voorsprong op de basisschool en in zijn/haar verdere leven. Allemaal onderdelen die enorm belangrijk zijn voor het opstarten van het leven van een peuter/kleuter.

Een Ukkepukjaar bestaat uit 3 blokken binnen en 1 blok buiten. De 3 blokken binnen bestaan uit 9 lessen, waarvan de 9de les de afronding is oftewel de diploma les. Tijdens deze les krijgen alle kinderen een diploma en een medaille. Het aantal lessen buiten varieert elk jaar. Elk blok heeft zijn eigen thema. Een les duurt 45 minuten en wordt gegeven door een trainer.

Wat wij het aller belangrijkste vinden is dat peuters/kleuters samen met de ouder(s) met heel veel plezier naar onze trainingen komen en met een glimlach weer vertrekken.

Dan pas is Ukkepukvoetbal voor ons geslaagd!